Klantportaal

Home » Webdevelopment » Klantportaal

Wil je jouw klanten de beste dienstverlening bieden? Een klantportaal op maat helpt je klanten sneller en beter. Bijvoorbeeld om je klanten efficiënt bestellingen te laten plaatsen of inzicht in de status te geven. Ook retourbeheer is met een klantportaal op maat te stroomlijnen net als online betalingen en het optimaliseren van klantcontact. Geef je klanten daarom een praktische tool in handen met toegang tot de eigen klantomgeving.

Klantportaal laten ontwikkelen

Een klantportaal bestaat uit een online omgeving waar je klanten toegang krijgen tot gepersonaliseerde informatie. Dit gemak vormt de basis voor meer verkopen en voor een hogere omzet voor je bedrijf.

Een klantportaal is te zien als een selfservice dienst, die 24/7 beschikbaar is. Door je klanten deze selfservice te bieden, bespaar je tijd en kosten. Je klanten hoeven namelijk niet persoonlijk contact op te nemen om inzicht te krijgen in de eigen gegevens.

Data als basis voor optimalisatie

Naast alle voordelen voor je klanten heb je er natuurlijk ook zelf profijt van door data te gebruiken voor onderzoek. Het is tevens mogelijk om werkzaamheden te optimaliseren door deze te automatiseren met deze webapplicatie. Denk daarbij aan informatievoorziening door inzicht te geven in facturatie, orders of planning.
» Sneller en beter je klanten helpen
» 24/7 selfservice
» Meer klantgemak, meer omzet
» Data voor onderzoek gebruiken
» Bespaart tijd en kosten
» Verhoogt klantbetrokkenheid
» Informatievoorziening optimaliseren

Veilige klantomgeving

Het is uiteraard van groot belang dat je klanten die gebruikmaken van een klantportaal verzekerd zijn van een veilige klantomgeving. Rovers Webdevelopment houdt wat dat betreft met alle belangrijke aspecten rekening. Bij het ontwikkelen van een webapplicatie in de vorm van een klantportaal krijg je altijd zekerheid over de veiligheid met een versleutelde verbinding (SSL).

Je kan er onder meer voor kiezen om je klantportaal met dubbele beveiliging te laten uitvoeren. Een klant dient dan in te loggen met een wachtwoord in combinatie met een sms- check of door bevestiging via email. Dit voorziet in een optimale beveiliging en minimaliseert het risico op misbruik van het account. Dit staat bekend als 2-staps-verificatie.

Vragen of een afspraak maken?

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel Paul Rovers op 06 2600 2603 of stuur een email naar paul@rovers.nl.

Neem de proef op de som

Bel naar 06 2600 2603 of stuur een e-mail naar paul@rovers.nl voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.