SEO informatie integreren in je CMS

Home » Blog » SEO informatie integreren in je CMS

Er zijn verschillende redenen waarom het integreren van SEO informatie in je CMS handig is. Je krijgt hierdoor bijvoorbeeld inzicht in welke mate je website vindbaar en zichtbaar is in de zoekmachine. Dit inzicht biedt vervolgens de mogelijkheid je website en pagina’s te optimaliseren voor zoekmachines als Google en Bing.

Inzicht met SEO informatie

Bij het integreren van SEO informatie in je CMS ontdek je onder meer hoeveel mensen zoeken op specifieke onderwerpen bij het gebruikmaken van een zoekmachine. Heb je bijvoorbeeld een webshop en verkoop je vishengels? De SEO informatie in je CMS geeft prijs wat het aantal keer is geweest dat mensen gezocht hebben op ‘Vishengel kopen’.

Als er veel naar dit onderwerp wordt gezocht, weet je dankzij deze informatie wat je te doen staat. Je kan dan namelijk content aanbieden, waarin dit onderwerp centraal staat. Bijvoorbeeld door een landingspagina te creëren die zich specifiek richt op het kopen van een vishengel, waarbij je aan het einde een call to action toevoegt.

Zoekmachine optimalisatie

Je wilt uiteraard dat er bezoekers naar je website komen. Als deze wegblijven dan klopt er iets niet. De SEO informatie is een hulpmiddel om te achterhalen waar het fout gaat. Je ziet bijvoorbeeld dat er voor een bepaald onderwerp totaal geen belangstelling is.

In dit geval is het belangrijk om aan de hand van de SEO informatie te achterhalen naar welk onderwerp wel veel vraag is. Daar pas je de website op aan om zo hoger in de resultaten van de zoekmachine te komen.

Op deze manier zorg je ervoor dat je niet onnodig tijd steekt in onderwerpen waar je potentiële klanten geen interesse in hebben. Je legt de focus in plaats daarvan op de zoekintentie van potentiële klanten.

Zoekwoordenonderzoek

De SEO informatie helpt bovendien om te onderzoeken welke zoekwoorden voor jouw website van belang zijn. De populaire zoekwoorden vormen de basis om je potentiële klanten die een oplossing zoeken naar jouw website te laten komen.

CMS met SEO analyse laten ontwikkelen

Bij het ontwikkelen van een CMS biedt maatwerk vele mogelijkheden, zoals het inbouwen van een SEO analyse functionaliteit. Wil je meer weten over deze belangrijke toepassing voor het optimaliseren van je website voor de zoekmachine? Neem gerust contact op met Rovers Webdevelopment dan help ik je graag verder. Bel naar 06 2600 2603 of stuur een e-mail naar paul@rovers.nl dan krijg je snel bericht van mij terug.

Neem de proef op de som

Bel naar 06 2600 2603 of stuur een e-mail naar paul@rovers.nl voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.Google analytics in je cms integreren

Google Analytics in je cms integreren

Gebruik de data van Google analytics in je eigen cms, en maak alle statistieken in één overzicht helder.

Lees verder

Mobiel betalingen ontvangen

Mobiel betalingen ontvangen

Betalingen ontvangen met je mobiel door eenvoudig betaalverzoeken met je factuur mee te versturen.

Lees verder

SEO analyse integratie

SEO informatie integreren in je CMS

Bij het bewerken van je website is het erg handig, als je direct kunt zien, waar de meeste mensen naar zoeken.

Lees verder

Partner monitoring

Controleer je partner links automatisch

Controleer je verkregen links periodiek op hun status en krijg een notificatie als er een link offline gaat.

Lees verder