Controleer je partner links automatisch

Home » Blog » Controleer je partner links automatisch

Heb je partnerlinks op je website staan dan is het belangrijk om deze regelmatig te controleren. Het kost je bij linkruil veel tijd als je deze allemaal handmatig moet nalopen. Dit is wel nodig, omdat de links correct moeten functioneren. Er is hier een oplossing voor die je tijd bespaart en partnerlinks automatisch controleert.

Algemene SEO tool

Er zijn diverse mogelijkheden beschikbaar voor affiliate bedrijven en linkbuilders om links te controleren. Semrush en Ahrefs zijn algemene SEO tools die hiervoor te gebruiken zijn. Deze tools bieden je wekelijks inzicht in nieuwe links naar je website en in verloren links. Hoewel deze tools populair zijn onder ondernemers is er een nadeel. Zowel Ahrefs als Semrush bieden geen compleet inzicht in alle links.

Oplossing: links toevoegen aan je database

Er is een betere manier om alle links automatisch te controleren, namelijk het gebruikmaken van een tool die links aan een database toevoegt. Dit biedt de mogelijkheid om dagelijks inzicht en overzicht te krijgen. Blijkt dat er een link verloren is gegaan of niet functioneert dan kan je direct actie ondernemen en is het probleem snel op te lossen. Je hebt bovendien de mogelijkheid om indien nodig de gemaakte afspraken betreffende de linkruil mee te sturen.

Zo werkt het

De tool die automatisch controles op partnerlinks uitvoert, scant de websites van deze partners. Er volgt een check of de link op correcte wijze is geplaatst. Mocht er zich een probleem voordoen dan krijg jij of de linkbuilder daar bericht van.

De tool kijkt niet alleen of de website, waar de link op staat online is, maar ook of de link aanwezig is. Daarnaast vindt er een check plaats om te beoordelen of de webpagina een noindex/nofollow tag heeft of dat deze eventueel geblokkeerd is door robots.txt.

Verder is het mogelijk om te controleren of een link in de sitemap is opgenomen en na te gaan of de link op de belangrijke pagina staat. Deze vorm van link juice is belangrijk voor de autoriteit van je website. Het voordeel van een dergelijke tool is bovendien, dat je er voor kleine aantallen links, maar ook voor grote linkaantallen gebruik van kan maken.

Dit zijn de voordelen:

  • Automatische controle
  • Naar eigen voorkeur in te stellen
  • Bespaart tijd
  • Sneller verloren links corrigeren

Tool op maat voor jou

Wil jij ook van alle voordelen profiteren om links automatisch te laten controleren op correcte plaatsing en toezicht te houden op de juiste linkwaarde? Rovers Webdevelopment ontwerpt deze linktool voor jouw bedrijf volledig op maat. Dit biedt meer voordelen dan het gebruikmaken van generieke tools en is efficiënter dan handmatige controle.

Neem vrijblijvend contact op

Heb je een vraag over het op maat laten maken van een tool voor automatische controle van links? Of wil je direct een afspraak maken? Ik ben telefonisch te bereiken op 06 2600 2603 en via email op paul@rovers.nl.

Neem de proef op de som

Bel naar 06 2600 2603 of stuur een e-mail naar paul@rovers.nl voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.Google analytics in je cms integreren

Google Analytics in je cms integreren

Gebruik de data van Google analytics in je eigen cms, en maak alle statistieken in één overzicht helder.

Lees verder

Mobiel betalingen ontvangen

Mobiel betalingen ontvangen

Betalingen ontvangen met je mobiel door eenvoudig betaalverzoeken met je factuur mee te versturen.

Lees verder

SEO analyse integratie

SEO informatie integreren in je CMS

Bij het bewerken van je website is het erg handig, als je direct kunt zien, waar de meeste mensen naar zoeken.

Lees verder

Partner monitoring

Controleer je partner links automatisch

Controleer je verkregen links periodiek op hun status en krijg een notificatie als er een link offline gaat.

Lees verder