Google Analytics in je cms integreren

Home » Blog » Google Analytics in je cms integreren

Het integreren van Google Analytics in je CMS zorgt ervoor dat je snel en efficiënt een compleet overzicht krijgt van alle statistieken. Dit is natuurlijk niet het enige voordeel, want het maakt het beheer van je website ook veel gemakkelijker.

Inzicht in statistieken

Je wilt als kleine ondernemer van je website een succes maken en inzicht in statistieken komt daarbij uiteraard van pas. Je maakt het jezelf gemakkelijker om Google Analytics in je CMS te integreren. Zo zie je in een oogopslag hoeveel bezoekers je website heeft, maar ook waar deze vandaan komen en wat ze op je website doen.

Google Analytics API

Er is een simpele oplossing voor handen om tijd te besparen en gemakkelijk inzicht te krijgen in alle belangrijke statistieken van je website. Google Analytics API biedt namelijk de gelegenheid om direct alle statistieken in je CMS te bekijken.

Je hoeft hiervoor dus niet een apart scherm te openen en in te loggen bij Google Analytics. Deze gegevens zijn vanuit je eigen CMS zichtbaar te maken als je voor de integratie met Google Analytics kiest.

Het voordeel is bovendien dat je alleen data ziet die voor jouw bedrijf van belang zijn. Dit voorkomt dat je door vele statistieken moet bladeren die voor jou niet relevant zijn. Alle beschikbare data zijn bovendien te gebruiken om je website verder te optimaliseren.

Dit zijn de voordelen:

  • Direct inzicht in statistieken via je CMS
  • Bespaart tijd
  • Snel inzicht in relevante data
  • Efficiënt je website optimaliseren

Efficiënt je website optimaliseren

De informatie die Google Analytics geeft, leent zich natuurlijk perfect om je website te optimaliseren. De integratie van Google Analytics in je CMS maakt dat je heel snel ziet welke pagina’s op je website populair zijn bij bezoekers. Dit herken je bijvoorbeeld aan het aantal bezoekers net als aan de tijd die ze op een pagina doorbrengen. Op deze manier ontdek je ook welke pagina’s minder bekeken worden en waar minder tijd op wordt doorgebracht.

De minder populaire pagina’s van je website komen op basis van de statistieken in aanmerking voor optimalisatie. Verder krijg je eveneens inzicht in de zoekwoorden die gebruikt zijn om op je website te komen en waar je bezoekers vandaan komen. De integratie in je CMS helpt je om gemakkelijker, sneller en efficiënter je website te verbeteren. Daar heb jij voordeel van, maar je klanten natuurlijk ook.

Wil jij ook een CMS op basis van maatwerk?

Het integreren van Google Analytics in CMS is een van de vele opties die beschikbaar zijn op basis van maatwerk. Je profiteert van nog veel meer voordelen als je een complete CMS voor jouw bedrijf of vereniging op maat laat maken. Dit is een van mijn specialiteiten en uiteraard pas ik dan naar wens de integratie van Google Analytics in CMS toe. Wil je meer weten over CMS maatwerk of integratie van Google Analytics? Neem gerust contact op dan hoor je van mij wat er allemaal mogelijk is.

Bel of mail

Bel voor een afspraak of voor meer informatie naar 06 2600 2603 of stuur een e-mail naar paul@rovers.nl.

Neem de proef op de som

Bel naar 06 2600 2603 of stuur een e-mail naar paul@rovers.nl voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.Google analytics in je cms integreren

Google Analytics in je cms integreren

Gebruik de data van Google analytics in je eigen cms, en maak alle statistieken in één overzicht helder.

Lees verder

Mobiel betalingen ontvangen

Mobiel betalingen ontvangen

Betalingen ontvangen met je mobiel door eenvoudig betaalverzoeken met je factuur mee te versturen.

Lees verder

SEO analyse integratie

SEO informatie integreren in je CMS

Bij het bewerken van je website is het erg handig, als je direct kunt zien, waar de meeste mensen naar zoeken.

Lees verder

Partner monitoring

Controleer je partner links automatisch

Controleer je verkregen links periodiek op hun status en krijg een notificatie als er een link offline gaat.

Lees verder